Sångfågel

Har haft trevligt besök på kontoret av sångerskan Anick Lamarck idag.
Hon har en fantastisk klassiskt skolad röst, smakprov kommer inom kort!
Hör av er om ni vill höra och boka henne!

Nominerad!

Det är roligt med bekräftelse!
Big Day är en av tre nominerade till Stockholm Stads pris som delas ut av finansborgarrådet på Nalen den 27 april!
Det hela är i Nyföretagarcentrums regi och fokus för kvällen är kvinnliga entreprenörer!
Bilden här kommer att visas på en stor skärm under nomineringen, tack Anna på SmallPigArt som fixade den!
Skoj!

Elvira

Här skriver en vän till mig om sin dotters namngivning, rosa champagne och andra bubblor känns väldigt härligt i en sensommarträdgård!
Elviras namngivningskalas

Vi hade Elviras namngivningskalas en dag i början av augusti, när Elvira var precis ett halvår. Det var sommaren 2007, den regniga, blåsiga sommaren, då vi knappt hade fått bada alls, men just den här söndagen var strålande solig och molnfri. Vi höll till i min mammas trädgård i Halmstad. Trädgården var full av sensommarblommor, och vi plockade mängder av buketter att ställa på borden. Vi dukade med blekgröna och blå dukar, och rosa, blå och vita blommor. Gästlistan var inte så lång, runt tjugo personer, bara släktingar. Och så min barndomsvän Ulla som skulle bli Elviras ena fadder. Elviras andra fadder är Peters lillebror Christian.

Vi hade inviterat till lunch. Menyn bestod av olika smårätter; bl.a. sallad med risoni och bladspenat, morotssallad med kikärter och valnötter, ugnsbakad rödbetssallad med fetaost och kapris, hemgjord pesto, lufttorkad skinka, bresaola, rökt lax, gott bröd, goda ostar och massor av rosa champagne. Till dessert pavlovatårta, äppelpaj och någon chokladtårta.

Peter välkomnade alla att ta för sig och börja äta. Under det att lunchen pågick höll jag ett kort tal till Elvira. Elvira var förresten klädd i en blå- och vitrandig förklädesklänning, en ”Madickenklänning”. Jag berättade om hur glad jag var att hon fanns i våra liv, och sedan förklarade jag hur Elvira hade fått sitt namn. Efter det läste jag upp fadderbreven som Ulla och Christian skulle få. Vi hade skaffat vackra gröna kort (likadana som inbjudningskorten) och skrivit hur mycket det betydde för oss att de ville bli Elviras faddrar. Sedan skålade vi för Elvira. Efter detta sa jag ”nu har vi skålat för Elvira i rosa bubbel, nu är det dags för barnen att bubbla för Elvira”. Och så fick Elviras storebror och de tre kusinerna varsin såpbubbelmaskin och började bubbla! Hela trädgården fylldes av regnbågsfärgade såpbubblor och det var otroligt vackert!

Till desserten hölls det några fler tal till Elvira. Vi satt hela eftermiddagen och pratade, och alla bytte platser omvartannat. När solen började gå ner dukade vi fram korv och lite sallad till de som var kvar och fortsatte att äta och prata.Elvira och mamma Anna

Glad Påsk!

Lite fina påskpresenter till någon liten som man känner!
Hittade på Leksaksborgen, Östermalmstorg i Stockholm!

Svensexa

Frukost, allt i ett! Läser man innehållsförteckningen saknas absolut ingenting!
Försök att hitta något äckligare till svensexan!
Finns för 31 kr på The Brittish shop i Söderhallarna.
Nu sjönk nivån på den här bloggen : )

Nervös?

Brudar har berättat om sömnlösa nätter, mardrömmar, aptitlöshet och total utmattning efter bröllopet. Vi lever ju ganska aktiva liv idag. Bröllopsplanerandet pressas in i liv som redan är fulla av karriärer, fritidsaktiviteter och i vissa fall småbarn med allt vad det innebär. Jag minns när en nära vän skulle gifta sig. Dagen innan, då nästan alla förberedelser var klara och solen sken sa ha "Jag ser mest fram emot brunchen dagen efter den här cirkusen". Jag kan garantera att hans bröllop blev en dröm, och att han verkligen njöt i fulla drag, men jag kände ändå att det var så synd att glädjen inte var större dagen innan.  Det finns några saker man kan tänka på i god tid innan bröllopet, som får er att behålla lugnet och faktiskt njuta redan innan:
- Planera väl! Spara inte stora och viktiga sysslor till dagarna innan. Delegera och ta hjälp av människor ni litar på.
- Ha gärna en avslappnad middag kvällen innan bröllopet där gästerna får droppa in alltefter de anländer. Men håll inte i den själva! Även om maten är enkel kräver det mycket jobb och planering. Kanske gästernas hotell har en bra restaurang som kan servera lite enklare mat under kvällen. Delta i den mån ni vill och orkar, men lägg er i tid. Bjud på maten om det finns budget till det, annars är det helt okej att låta gästerna betala sin mat själva.

- Planera timmarna innan vigseln väl. Bruduppsättningar brukar ta lång tid, gärna fyra timmar. Försök att göra hår och smink på samma ställe och se till att eventuella tärnor också har möjlighet till lite hjälp om det behövs. Brudgummens hår bör klippas några dagar innan, men det kan vara skönt att ha ett proffs som gör något extra på bröllopsdagen. Glöm inte att äta, dricka och gå på toaletten. Ta med parfym och tandborste!
- Välj tärnor och marskalker som är lugna och trygga.
- Även om det kan vara lockande att binda själv, låt någon annan ta ansvar för brudbuketten och blomsterarrangemangen. Många ger rådet att inhandla blommorna på torget fredagseftermiddagen innan. Visst kan man spara pengar, och det kan bli fantastiskt, men det är ett stressmoment. Har ni bestämt att det är vita rosor som gäller kan ni få ändra era planer kvällen innan den stora dagen.
- Tänk tidigt på att samla alla leverantörers kontaktuppgifter på ett ställe. Sätt er och ring runt till alla och dubbelkolla era beställningar en sista gång en vecka före bröllopet. Eller be någon att hjälpa er med det.
- Försök att förutse saker som kan inträffa under festen och bygg strategier i förväg. Tänk på väder, förseningar, allergier, fläckar osv.
- Packa ett litet kit exempelvis med: Vaselin (om ringen känns trång), fläckborttagare (engångsservett som ofta finns på herrekiperingar), säkerhetsnålar, sytråd och nål, superlim, plåster, värktabletter, näsdukar, druvsocker, vattenflaska, paraply och sax.
- Som nervös brud kan vikten ändras mycket sista veckan. Prova klänningen dagen innan och se till att det finns någon sykunnig beredd om det skulle behövas!
- Fokusera på att andas och sträcka på dig. Håll din älskade i handen och lita på att allt ordar sig.
Njut!

RSS 2.0