Bröllopskoordinatorns högsta önskan

...är faktiskt att alla ska ha kul!
När det kommer till kritan är det kärnan i hela min verksamhet.
Det ska vara kul att planera bröllop, det ska kännas kanon att gifta sig. Man ska ha roligt när man är gäst och det ska finnas något för alla.
Ett barnkalas ska ge alla barn en chans att aktivt delta, alla ska känna sig sedda och bekräftade, inte bara de som ställer sig längst fram och skriker högst. Lek lekar och ge alla utrymme att agera, t ex farfars byxor, sätta knorr på grisen, under hökens vingar osv. Våga ta kommandot!
Bjuder man in gamla faster och andra som passerat 80 års åldern på ett bröllop måste de kunna sitta skönt och ha roliga drinkar/ god whisky att ägna sig åt om ni andra vill dansa, annars kommer de att känna sig utanför och vilja åka hem.
Mammor med bebisar måste kunna amma och byta blöjor. Se till att det finns avskilda rum med lite mineralvatten, frukt och godis (kaffe, de kan bli sömniga : )) för föräldrarna. Ta in en barnvakt som kan hålla koll på bebisarna så att mammorna och papporna kan få kalasa tillsammans med alla andra.
Sysselsätt barn om ni har hela familjer med på festen, men kräv inte att de ska sitta själva tillsammans med andra barn som de inte känner. Locka in dem i en närliggande rum med filmvisning, dela ut små presentpåsar med lite pyssel och tablettask, bjud på popcorn och bål, låt en barnvakt leda lekar. Räkna dock med lite spring, barn sitter inte stilla.
Nöjda barn = lyckliga föräldrar = rolig fest!
Och ni som bjuder in till fest, planera väl. Ta in hjälp (mig såklart!) och strukturera upp det hela. Det ökar chanserna markant till att du har roligt själv, å det vill du väl!?

Mycket effekt för liten peng

Jag tjatar ibland men det här ÄR en väldigt bra idé!
Vill man skapa en ny och egen atmosfär i en tråkig festlokal, jobba med tyger!
Köp gardinlängder på ikea, två stora tygsjok för 79 kr, eller gå loss på de stora tygstuvarna på Ohlssons tyger & stuvar (bland annat på Sveavägen i Stockholm). Där finns nästan alltid organza i många olika färger, satin och andra fina material. Det mesta kostar 89kr/kg och ett kilo tyg är mycket! Fäst i taket och drapera ut mot väggarna. Täck väggar och möbler. Byt ut pappersdukar mot roliga tyger, det behöver inte kosta mer!
Gör en krans med häng på massor av tygremsor, jag ska försöka tillverka en och visa ved jag menar. (Ernst är expert på sånt här!) Kransarna är fina att hänga utomhus. Vinden får dem att snurra och fladdra. funka både till jul och midsommar, det är tyget som avgör!
: )

Båt i Stockholm

Jag vet att nästan alla som planerar fest /bröllop i Stockholm någon gång under planeringen tänker
- Det skulle vara kul om vi kunde åka lite båt...
Inte alls konstigt eftersom det finns så mycket vatten, och fina festlokaler vid vattnet både i saltsjön och Mälaren.
Ofta är det dock lite svårt att hitta en båt för charter en kortare stund och kanske möjligheten att få ta med egen dryck. Därför är jag väldigt stolt över att jag inom kort kommer att kunna erbjuda detta!
BigDay kommer under hösten att börja chartra ut två av Stockholms absolut finaste ångbåtar byggda i början av 1900-talet. Det ska bli så roligt!
Hör av er redan nu om ni är nyfikna!
Så här kan det se ut : )

Mysig rök

Kolsyreis, eller torr-is är en kul grej, om man vet hur det funkar.
Väldigt effektfull blir det om man använder sig av denna skumma rök på vinterkalas. Inför en fest som jag arrangerar nu i november kommer vi att låta röken välla fram mellan fötterna på cocktailglasen där välkomstdrinken serveras. Tända ljus runt om kring kommer att förstärka effekten. Vi kommer att lägga block (använd handskar!) i skålar och var 15 minut hälla på varmt vatten. Kanske vi slår till med lite rök i entrén också.
Kika in på aga.se. Ca 7 kg kostar runt 300 kr, och det får man lite rök av i alla fall : ) Men lägg ingen torr-is i drinkarna, det blir för kallt!
Lycka till!

RSS 2.0