En dag i mitt liv

Bild på mig från Hasselfors Gardens hemsida, jag ser helt galen ut... Tagen av Anna Rosström, Smallpigart.
Jag får ofta frågor om vad jag sysslar med egentligen. De som kanske har störst förståelse för vad mitt arbete innehåller är nygifta, som precis lagt ett bröllopsprojekt bakom sig.
Här kommer ett litet exempel på vad mina dagar kan innehålla:
Idag har jag letar prisvärda mandeldragéer i två timmar till ett bröllop. Vi ska fylla askar till gästerna med dessa och jag ångrar nu att jag inte tänkte på detta i påsk, då hade det inte alls varit svårt att få tag på.
Jag bokar och bokar om manikyr, skönhetsbehandlingar, frisör. Kollar priser och börjar snickra på körschema för ett bröllop den 5 juni. När behöver bruden anlända till frisören? Vem fixar lakan som skyddar brudklänningen under fotograferingen? Vad gäller i kapellet? Vad ska solisten sjunga? När behöver gästerna vara på plats och hur ska de veta vad som gäller, de flesta är japaner.
Jag har också snickrat på ett samarbete inför ett fotojobb till ett bröllopsmagasin som ska publiceras under våren. Idékläckning är nästan roligast med det här jobbet!
Jag har förälskat mig i plastkuvert också! Helt genomskinliga och plastiga som ska fyllas med japanska gröbladiga tunna pappersinbjudningar till en trädgårdsfest i slutet av maj. Inhandlades på Lunggrens papper förra veckan. Plasten står som symbol för oömma kläder, regnskydd samtidigt som det skira pappret får symbolisera en naiv önskan om vackert väder, gröna blad och sol i sinnet! I kväll hoppas jag att adresserna blir skrivna (för hand med vit specialpenna)
...så hann jag ta minstingen till tandläkaren också : )

Säg JA under äppelträdet

Passa på att hålla kalas när naturen är som vackrast!
Jag kan inte tänka mig något vackrare än en barfotavigsel under ett blommande äppelträd. Håll vigseln tidigt, redan vid 10 på förmiddagen med fågelsång i bakgrunden och daggvått gräs under fötterna.
Fira bröllopet med en förmiddagsfika, kanske champagne och en fin bröllopstårta.
När bröllopet är över kan ni påta i landet, sola och grilla framåt kvällen.
Låter inte det ganska trevligt?

Påskbröllop!

Ägget finns att köpa här!
Äntligen påsk!
Färgerna, ljuset och fågelsången kommer med påsken. Nu börjar upptakten på den riktiga våren, som bara kan sluta på ett sätt- sommar!
Det är inte så vanligt med bröllop vid i påsktider. Kanske beror det på att svenska kyrkan har fullt upp med mässor, och konserter? Många åker skidor och har inte tid att gå på fest.
Men det är en härlig festhögtid som absolut skulle förgyllas med ett bröllop!
Tänk er inbjudningar dekorerade med en vacker fjäder.
En dukning med tittägg som gåvor till alla på tallrikarna, blåbärsris liggandes på borden med små vackra vårlökar som pärlhyacint, narcisser och krokus i krukor eller planterade i små fågelbon bland kvistarna. Placera ut blockljus i olika nivåer. Blomsterarrangemang med vackra plymer och glascylindrar med vackra små spräckliga karamellägg kan pryda tårtbordet, bardisken eller bordet i entrén.
Servera vaktelägg, lamm, primörer och en efterrätt med späda rabarber.
Välj en ljus lokal, finns det budget till levande musik, satsa på en stråkkvartett.
Placera gömda högtalare i entrén med fågelsång och välkomna gästerna med rosa champagne.
Låt färgerna gå i ljusa pasteller.
Överraska med en manskör på kvällskvisten som sjunger gamla vackra vårsånger i klassisk valborganda!
Körer behöver inte kosta mycket att anlita. Ofta är det en hobby att sjunga i kör, och att tjäna pengar är en liten bonus! Sök körer i kyrkor, på kfum och bland föreningar. Eller fråga dina bekanta, nästan alla känner en korist!

RSS 2.0