Nervös?

Brudar har berättat om sömnlösa nätter, mardrömmar, aptitlöshet och total utmattning efter bröllopet. Vi lever ju ganska aktiva liv idag. Bröllopsplanerandet pressas in i liv som redan är fulla av karriärer, fritidsaktiviteter och i vissa fall småbarn med allt vad det innebär. Jag minns när en nära vän skulle gifta sig. Dagen innan, då nästan alla förberedelser var klara och solen sken sa ha "Jag ser mest fram emot brunchen dagen efter den här cirkusen". Jag kan garantera att hans bröllop blev en dröm, och att han verkligen njöt i fulla drag, men jag kände ändå att det var så synd att glädjen inte var större dagen innan.  Det finns några saker man kan tänka på i god tid innan bröllopet, som får er att behålla lugnet och faktiskt njuta redan innan:
- Planera väl! Spara inte stora och viktiga sysslor till dagarna innan. Delegera och ta hjälp av människor ni litar på.
- Ha gärna en avslappnad middag kvällen innan bröllopet där gästerna får droppa in alltefter de anländer. Men håll inte i den själva! Även om maten är enkel kräver det mycket jobb och planering. Kanske gästernas hotell har en bra restaurang som kan servera lite enklare mat under kvällen. Delta i den mån ni vill och orkar, men lägg er i tid. Bjud på maten om det finns budget till det, annars är det helt okej att låta gästerna betala sin mat själva.

- Planera timmarna innan vigseln väl. Bruduppsättningar brukar ta lång tid, gärna fyra timmar. Försök att göra hår och smink på samma ställe och se till att eventuella tärnor också har möjlighet till lite hjälp om det behövs. Brudgummens hår bör klippas några dagar innan, men det kan vara skönt att ha ett proffs som gör något extra på bröllopsdagen. Glöm inte att äta, dricka och gå på toaletten. Ta med parfym och tandborste!
- Välj tärnor och marskalker som är lugna och trygga.
- Även om det kan vara lockande att binda själv, låt någon annan ta ansvar för brudbuketten och blomsterarrangemangen. Många ger rådet att inhandla blommorna på torget fredagseftermiddagen innan. Visst kan man spara pengar, och det kan bli fantastiskt, men det är ett stressmoment. Har ni bestämt att det är vita rosor som gäller kan ni få ändra era planer kvällen innan den stora dagen.
- Tänk tidigt på att samla alla leverantörers kontaktuppgifter på ett ställe. Sätt er och ring runt till alla och dubbelkolla era beställningar en sista gång en vecka före bröllopet. Eller be någon att hjälpa er med det.
- Försök att förutse saker som kan inträffa under festen och bygg strategier i förväg. Tänk på väder, förseningar, allergier, fläckar osv.
- Packa ett litet kit exempelvis med: Vaselin (om ringen känns trång), fläckborttagare (engångsservett som ofta finns på herrekiperingar), säkerhetsnålar, sytråd och nål, superlim, plåster, värktabletter, näsdukar, druvsocker, vattenflaska, paraply och sax.
- Som nervös brud kan vikten ändras mycket sista veckan. Prova klänningen dagen innan och se till att det finns någon sykunnig beredd om det skulle behövas!
- Fokusera på att andas och sträcka på dig. Håll din älskade i handen och lita på att allt ordar sig.
Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0