Dekorera rätt


Det finns en poäng med låga bordsdekorationer, man ser personen mittemot! Kanske det är därför kandelabrar går under smeknamnet konversationsdödare. Ju mer de skymmer desto mer försvinner grannen bakom lågornas sken. Men kandelabrar är ju så fina... Därför kan de gärna stå och trona intill tårtan, på presentbordet, vid gästboken och bardisken istället. Många små och låga ljus är fint att duka med. Flytljus (en gammal åttiotalsklassiker!) gör sig väldigt bra i en bröllopsdukning. Välj hellre fler ljus i en enklare form än en exklusiv lykta per bord. Vill man ha värmeljus är det extra fint med de som ligger i genomskinlig plast istället för aluminium. 

Men om man vill ha höga blomsterarrangemang kan man sätta blommorna i höga och smala vaser, så att blommorna "svävar" ovanför gästernas huvuden. Det kan få en Nobelfest-känsla! Dryga ut med små buketter nedanför så ser det riktigt rikt ut.

Den som är lite händig kan knåpa ihop mycket fint med hjälp av oasis, som använts här ovan. Det är fullt möjligt att skapa fantastiska arrangemang fast man inte är florist. Blommor med veka stjälkar kan man stärka upp med tunn ståltråd. 
Svenska ängsblommor kan dock ha svårt att överleva i oasis. Är man osäker på hur blommorna klarar sig i ett arrangemang kan man göra en testbukett som får stå i ett dygn. Ser den fin ut efter ett dygn fungerar det troligtvis även på bröllopet, de klarar sig bäst om de förvaras svalt.

Många undrar om de kan ställa ut doftljus på borden. Det är inte att rekommendera. Just där maten ska intas bör det som mest dofta parfym från bordsgrannen och pion från bordsdekorationen. Doftljus kan också vara jobbigt för astmatiker. Men om man har någon favorit kan den göra sig väl på toaletten, tillsammans med ett litet blomsterarrangemang. Det kan kännas riktigt lyxigt! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0