Bröllopskoordinatorns högsta önskan

...är faktiskt att alla ska ha kul!
När det kommer till kritan är det kärnan i hela min verksamhet.
Det ska vara kul att planera bröllop, det ska kännas kanon att gifta sig. Man ska ha roligt när man är gäst och det ska finnas något för alla.
Ett barnkalas ska ge alla barn en chans att aktivt delta, alla ska känna sig sedda och bekräftade, inte bara de som ställer sig längst fram och skriker högst. Lek lekar och ge alla utrymme att agera, t ex farfars byxor, sätta knorr på grisen, under hökens vingar osv. Våga ta kommandot!
Bjuder man in gamla faster och andra som passerat 80 års åldern på ett bröllop måste de kunna sitta skönt och ha roliga drinkar/ god whisky att ägna sig åt om ni andra vill dansa, annars kommer de att känna sig utanför och vilja åka hem.
Mammor med bebisar måste kunna amma och byta blöjor. Se till att det finns avskilda rum med lite mineralvatten, frukt och godis (kaffe, de kan bli sömniga : )) för föräldrarna. Ta in en barnvakt som kan hålla koll på bebisarna så att mammorna och papporna kan få kalasa tillsammans med alla andra.
Sysselsätt barn om ni har hela familjer med på festen, men kräv inte att de ska sitta själva tillsammans med andra barn som de inte känner. Locka in dem i en närliggande rum med filmvisning, dela ut små presentpåsar med lite pyssel och tablettask, bjud på popcorn och bål, låt en barnvakt leda lekar. Räkna dock med lite spring, barn sitter inte stilla.
Nöjda barn = lyckliga föräldrar = rolig fest!
Och ni som bjuder in till fest, planera väl. Ta in hjälp (mig såklart!) och strukturera upp det hela. Det ökar chanserna markant till att du har roligt själv, å det vill du väl!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0