Sagolika sommar 2010

Efter en händelserik sommar sitter jag åter mest vid datorn igen. Jag har varit ute och koordinerat både bröllop, födelsedagsfester och dop under sommaren och haft det fantastiskt roligt!
Aurora som blev döpt förra helgen fick en rejäl fest, med grillning i trädgården för de 80 gästerna på Charlottenbergs Gård i Sigtuna. Utsikten från gården var makalös, jag såg till och med en skock får springa förbi med en pigg schäfer hack i häl. Fiskdammen för de små gästerna gjorde kvällen trevligare för alla. Barnen var sysselsatta och de vuxna kunde njuta lite längre av kall rosé i kvällssolen. Jag hade bokat musiker och fans på plats för att se till att allting var på topp innan gästerna anlände. Kvällen gick i ett rasande tempo, som Aurora dock missade då hon bestämde sig för att sova i ställe.
Grattis tjejen!
70-årsfesten ute i skärgården blev succe! Även här åkte grillen fram och gästerna fick förse sig med kall öl, Coca Cola och San Pellegrino från en gammal skottkärra som vi kylde med is och kalla stenar från havsbotten. Dimman drog in över oss under kvällen och då passade jag på att tända ett trettiotal maschaller på bryggan och klipporna. Ella Fitzgerald och Louie Armstrong fick förgylla kvällen som aldrig ville ta slut. Det var en mäktig känsla att se gästerna lämna festen med sina båtar i ljuset av våra små eldar i dimman.
På den lilla ön Trångholmen i Stockholms skärgård hölls bröllopsfest för Hedvig och Christian den 7 augusti. Jag var på plats redan dagen innan och förberedde festen. Jag har aldrig sett ett sådant fräscht tält! Allting var nytt och i absolut toppskick, och tur var det med tanke på det oväder som drog in under kvällen. När middagen var avslutad, som för övrigt blev fantastisk, tack vare Svarsö Krogs eminenta personal, såg vi hur det blixtrade oavbrutet österifrån. Medan brudparet dansade vals som bäst iakttog vi hur det närmade sig med ett rasande tempo. De som bor där ute hade aldrig sett något liknande, och vi blev alla lite oroliga.
När ovädret väl var över oss släckte det alla maschaller och lyktor som vi tänt ute på den stora tomten. Elen försvann i ca 2 sekunder, allt blev svart och Robyns senaste hit dog för en stund inne på dansgolvet. Mitt hjärta stannade också, eftersom jag insåg att jag skulle få stora problem om inte elen kommit tillbaka. Vad gör man med 100 smått överförfriskade gäster i totalt mörker och hällregn, men ett slocknat och tyst dansgolv? Vi tände lyktor och ljus inomhus, värmde vickningen snabbt som ögat och stod beredda efter avbrottet, men vi klarade oss!
Jag hade sett till att en elektriker varit på plats veckorna innan för att se till att allting var på topp inför den stundande festen. Ett reservagregat hade sats in för att vi skulle vara garderade för sådana här händelser, och det var ju en himla tur!
Lika spännande var det nästan under Mai och Pontus bröllop i juni. Precis när tårtan skulle skäras upp ser jag och personalen på Ulriksdals värdshus hur en luftballong sjunker mot vattnet nere vid Brunnsviken.
Eftersom personalen skulle servera tårtan sprang jag ner och mot ballongen samtidigt som jag ringde 112. Som tur var stod korgen på land, precis intill vattnet, och passagerarna var på väg ut ur den.
Ballongen tog sig dock ett dopp innan den drogs in. Jag sprang tillbaka och hann ta emot bandet som skulle spela på kvällen.
Ett axplock av allt som hänt i sommar : )
Bilder och referenser från sommarens arbete kommer att publiceras på hemsidan inom kort!
Vi hann med en vecka på Fårö med familjen också, och mina pojkar säger att de har haft det bästa sommarlovet någonsin, och jag kan hålla med om att sommaren 2010 har varit något alldeles speciellt!
Kram från ett lite kyligare Stockholm, idag tog jag fram yllekoftan!
Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0