Save the date!

Utan gäster, inget kalas! Ett faktum som är viktigt och som sätter fokus på inbjudningarna till er bröllop. Det finns en tradition i Sverige som säger att vi ska skicka inbjudningar 4-6 veckor innan en fest, men när det gäller bröllop måste vi börja tänka större.
Tänk på att gästerna kanske måste planera semesterdagar, boka biljetter och boende, hitta barnvakt och en massa andra saker innan de kan lova att de kommer.
Panik för många, som gifter sig om sex månader och inte tänkt ut färgtema, budget, kläder och annat som ju också känns viktigt. Det är här Save tha date-hälsningarna kommer in. Ni köper er lite tid och ser samtidigt till att gästerna har en chans att planera.
- Om ni vill att meddelandet ska ligga i linje med temat, har ni en anledning att tänka ut ett nu!
- Hålls bröllopet i en loge på höstkanten kanske ett vackert rött äpple med ett meddelande knutet i en litet gammeldags tag kan fungera, förutsatt att gästerna finns i din närhet.
- Printa meddelandet på golfbollar om ni ska hålla till vid en golfbana.
- Skicka en liten flaskpost om ni ska hålla till vid havet.
- Eller en cool kylskåpsmagnet som den här kanske? Printa ut själv och klistra på magnet på baksidan, eller beställ färdiga på t ex Vistaprint!
- Framkalla en fin bild på er två, kanske från förlovningen, skriv meddelandet på baksidan och skicka som vykort.
- Skriv ut en karta och markera var bröllopet ska hållas med ett litet hjärta, skriv ut koordinater, datum och era namn.
- Skicka en chokladkaka, godispåse, tablettask, tvålask, lavendelpåse, en liten solskyddsfaktor med meddelandet fastknutet eller klistrat på. Våga vara galen, det är sådant vi minns!
SMS, MMS, Facebook och mejl funkar givetvis också.
Huvudsaken är att gästerna förstår vad som är i görningen!
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0